Brocante, de betekenis.

Van het woord brocante heeft iedereen wel eens gehoord en iedereen denkt bij het woord ook vaak aan interieur. Maar wat betekend brocante nou eigenlijk precies?

Oorspronkelijk komt het woord brocante uit het Frans en betekent letterlijk tweedehands of curiosa. Ook kan het woord brocante gekoppeld worden aan het Engelse woord broker, wat makelaar of verkopen betekend. In het Nederlands betekent brocante vaak curiosa, tweedehands en oud, maar nog niet oud genoeg om onder de noemer antiek te vallen. Om als antiek te worden gezien, moet het voorwerp minimaal 50 jaar oud zijn. Brocante hebben vaak wel een doorleefd karakter, de verf bladdert een beetje of er is hier en daar een scheurtje zichtbaar. Dit geeft de brocante karakter en maakt ze zo geliefd. Door brocante komt er een ongedwongen, nostalgische en landelijke sfeer in huis.

Nieuwe brocante

Naast de oude, doorleefde brocante bestaat er ook een categorie nieuwe brocante. Dit is misschien een beetje een vreemde term, maar nieuwe brocante zijn nieuwe producten met een doorleefd uiterlijk. Zo is de verf er bijvoorbeeld afgeschuurd in plaats van met de tijd eraf gebladderd. Waar er bij echte, oude brocante vaak beschadigingen en ouderdomskwaaltjes te vinden zijn, de deur van de kast sluit niet goed of de tafel wiebelt omdat de pootjes niet helemaal recht zijn, hebben nieuwe brocante deze kwaaltjes niet. Zo heb je wel de lusten van brocante (doorleefde stijl en karakter), maar niet de lasten, (de lades sluiten niet goed meer).

Webshop

In onze webshop willen wij een variatie van nieuwe én oude brocante creëren. Waar wij nu vooral nog nieuwe brocante verkopen, willen wij hier in de toekomst ook oude brocante aan toevoegen. Maar bovenal moeten de brocante natuurlijk Stijlvol zijn!